Købesexforbud – derfor

Frank Jensen

Frank Jensen vil gøre det forbudt at købe sex.

Stik mod hans eget partis seneste dispositioner. Jensen fastholder nemlig uanfægtet, at S principielt er imod købesex. Og det er selve sagens kerne, han har fat i, når han siger: “Socialdemokraterne mener, at det er uacceptabelt i et socialt bevidst samfund at købe et andet menneske til sex.”

Det giver al mulig mening.
De mange politikere, der ikke mener at leje af kvinder, aka køb af prostituerede, skal være forbudt, klynger sig til gengæld til et fælles argument, der halter. Dét baserer sig på den af Straffelovsrådets udtalelser, der er slidt mest til hudløshed, for nu at blive i universet: Den om, at det har vist sig svært at håndhæve et forbud i andre lande, og at effekten derfor er udeblevet. Det ville endda koste ressourcer, hvis man skulle ”fange” sexkunderne, og det var åbenbart en slem overraskelse for alle.
Øh – hvordan kunne det lige komme bag på nogen? Det har da siden den første politimester trådte sine embedssko i Danmark kostet penge at håndhæve en hvilken som helst lov? Der skal ressourcer til at fange skattesvindlere, bankrøvere, voldsmænd og folk der cykler uden lys. Og også til at arrestere narkodealere, selvom man jo f.eks. også kunne vælge at gøre alle stoffer legale. Det ville have de samme fordele, som man taler om at man vil miste, hvis man kriminaliserer sexkunderne. For eksempel at handelen med stoffer så ikke længere ville foregå i det skjulte, og at en bred vifte af kriminalitet knyttet til handelen ville elimineres. Og hvorfor er det forresten mere formynderisk at forbyde leje af kvinder til sexbrug end at forbyde køb af stoffer til at dope sig med? Forskellen er, at den der lejer kvinder skader et andet menneske, mens den der køber stoffer, skader sig selv. Og det er pudsigt at vi ikke vil sende et signal om, at samfundet misbilliger det første, mens vi gerne vil gøre det hvad det sidste angår. Ingen logik, ren ideologi.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>